A

 

S H A N G H A I   W O R L D   E X P O   2 0 1 0

Tillbaka till startsida

Då var man hemkommen från en underbar resa efter tillbringat 9 dagar i Kina. Men jag kan lova att man märker att detta land levt under diktatur och korumperad miljö och regler. När jag såg vanliga ordningsvakter marschera började man förstå vilket land man egentligen befann sig i. Skyskrapor överallt och en "smog" som kröp in i minsta lilla por och en stad med neonskyldar som fick den gigantiska staden se ut som Las Vegas på natten! Vilken upplevelse!!!!  Man måste nog uppleva Shanghai i verkligheten för att kunna känna det tryck och all mysik som gömmer sig. Vi tog taxibilar vart vi än skulle och på dessa dagar såg vi otroligt mycket vackert som stan hade att erbjuda. Bl.a satt vi oss på en skybar som låg på 50:e våningen så man kunde se ut över hela stan. På dagarna åkte vi runt och gick på allt från gågator till marknader och gjorde en hel del olika inköp och fynd. Fick uppsytt en klänning i äkta silke då vi var på silkmarknad och det var jättekul. En sak som är säker var ju det att man måste pruta med nästan alla! Vilket kan göra så att det mesta kommer man undan med väldigt billigt! Som tex, kläder, smycken, väskor, skor... etc. helt sjukt var det i alla fall.

 Sista dagen innan avresedagen besökte vi Gamla stan som den heter. Den del av Shanghai som fortfarande är bevarad sen 400 år tillbaka. När man passaerade porten  förstod man att man verkligen var i Kina. Man riktigt kände hur magi svepte omkring. Alla vackra gamla byggnader och svängda tak med drakar och lejon reste sig upp ju längre in man kom... Allt blev bara mäktigare och mäktigare. Ett tag så kändes det som man vart tillbakaflyttad till ett gammalt kejsarrike med tempel och bronfärgade Buddhastatyer och man bara väntade på att gamla skepp med pirater skulle segla in mot hamnen.... Kojfiskar simmade överallt och dess orangea färg lyste upp de små mörka klara bäckarna som dom lekte i. När jag landade på Arlanda kunde jag känna lite vemod inom mig över att tiden gick så fort. Staden är så stor och man har inte hunnit se allt. Men har vi tur så är vi kanske tillbaka i Shanghai snart igen. Vilket jag lite hoppas på. Trots man känner en viss mättnad när man lever i en 20 miljonerstad, så på nåt vis hittar man ändå en charm som inte finns någon annanstans. Och jag njuter till 100%... Nu i efterhand kan man verligen fatta att man faktiskt varit i Kina och Shanghai.

Vi har varit i Shanghai pga Expon, världsutställningen där vi , Jag och Viktoria sjungit och agerat Abba på Svenska Pavilliongen. Det är en ära att vi fått det uppdraget och att vi får eloge och att alla är nöjda! Vilket genererar till mycket bra kommande jobb och en massa underbara uppdrag i framtiden. I höst bär det av mot Sydkorea och Seoul... Känns helt sjukt och man fattar inte att vi ska få göra detta! Både jag och Viktoria är helt förbryllade, när det finns ett artistalster i Sverige och att just vi ska få detta! Vad ska man säga! Jag är bara så lycklig och glad så inga ord i världen kan beskriva känslan. Nu har jag gett er en liten resumé om hur jag hade det och jag önskar jag kunde berätta mer men då blir det kanske för mkt och undrar ni över något specifikt kan ni alltid maila!

Jag säger tack för mig och hoppas ni alla någon gång får chansen att uppleva detta!

 

Kram kram :-)